Zowel team 1 als team 2 van Badmintonclub Alblasserdam zijn kampioen geworden in hun klasse. Beide ploegen hielden het tot het einde spannend en de ontlading was dan ook groot toen een terugkeer naar het hoogste niveau in de clubgeschiedenis een feit bleek.

In deze laatste ronde van de Bondscompetitie had het vlaggenschip van BCA de volledige 8 punten nodig om het kampioenschap in eigen hand te houden. Na uit nog 6-2 te hebben gewonnen van Cross Smash in Werkendam, werd er ditmaal voor een stunt gezorgd door de tegenstander met 1 punt naar huis te sturen. Dit was echter nog niet meteen genoeg en moest de uitslag van hun concurrent BC Leerdam worden afgewacht. Toen bleek dat zij steken hadden laten vallen door nipt te winnen van TFS Barendrecht was het kampioenschap binnen en promotie een feit. Team 1 zal volgend seizoen uitkomen in de 4e divisie. Voor het eerst sinds 1991 is BCA weer terug op het niveau uit hun hoogtijdagen, wat voelt als een cadeautje zo net na het einde van het jubileumjaar.

Ook team 2 heeft het zeer verdienstelijk gedaan. Zij hadden de laatste speelronde nog maar 3 punten nodig, wat vooraf nog even spannend leek te gaan worden tegen het altijd lastige Sluyk Lekkerkerk. Het vertrouwen was desondanks groot na alle wedstrijden in de poule tot nu toe winnend te hebben afgesloten. Zo ging ook deze wedstrijd met 7-1 naar BCA waardoor team 2 zich eveneens tot kampioen mag kronen en de champagne open kon. Dit team zal volgend seizoen aantreden in de 5e divisie.

De dubbele promotie mag worden gezien als kers op de taart na een geslaagd jubileumjaar. De snel groeiende club vierde in 2018 het vijftigjarig bestaan en heeft naast nieuw jong talent ook twee ex-eredivisionisten in de gelederen, in de vorm van Erwin Hartung en Sauda Rolobessy, die dit jaar bij BCA hun rentree maakten in de badmintonsport. Dat biedt veel mogelijkheden voor komend seizoen. De toon is gezet en het doel is dan ook deze stijgende lijn volgend seizoen door te trekken en verder te gaan bouwen.