Op maandagavond 11 september was het dan eindelijk zo ver. Na een lange zomer waarin veelvuldig gebruik is gemaakt van het Zomerbadminton mocht team 1 dan als eerste thuis aftrappen met hun competitiewedstrijd tegen Maassluis. Dit jaar met een gedeeltelijke nieuwe opstelling. Gerrie, Jeffrey en Frans waren al vaste waarden van team 1, daarnaast is Chantal erbij gekomen na herstel van haar blessure en is Gianni onlangs onze club komen versterken na vertrek bij BV Ribad. Ondanks dat het een niveautje hoger is dan vorig jaar, nadat de Bond heeft gevraagd of het team wilde mee promoveren van de 3e naar de 2e klasse, waren de verwachtingen hoog gespannen.

Zowel de heren als dames betraden enigszins zenuwachtig de baan voor de dubbels. Dit was zeker merkbaar in het begin van de herendubbel. Jeffrey en Gianni hadden nog nooit met elkaar gespeeld en moesten duidelijk even aan elkaar wennen. Na de 1e set aan de tegenstanders te moeten afstaan kwamen ze de 2e set beter in hun spel en raakten meer en meer aan elkaar ingespeeld. Deze bleef tot het einde spannend, maar trokken hem toch naar zich toe. In de 3e set stonden ze constant op een voorsprong die niet meer werd weggegeven. Daardoor stond de 2-0 op het scorebord, omdat de dames intussen hun tegenstanders hadden overklast en ze met dikke cijfers hebben laten zien wat ze in huis hadden.

Toen was het tijd voor de singels, iets waar bij BCA nog niet echt aandacht aan was besteed tijdens de trainingen, waardoor dit van te voren ook wel even spannend was. Want hoe hoog lag het niveau van de tegenstander en hoeveel routine hadden zij zelf al? Chantal was al begonnen aan haar partij toen ook Gianni de baan op ging voor de herenenkel. De eerste set was voor hem nog even aftasten, maar werd uiteindelijk wel gewonnen, waarna er in de 2e set orde op zaken werd gesteld. Ook Chantal liet zien dat zij duidelijk de betere was en won met ruime cijfers haar partij. Voorlopig nog geen vuiltje aan de lucht. Gerrie was inmiddels al op de helft van haar partij toen Gianni klaar was, doordat ook haar jonge tegenstander hier niks in te brengen had. In een mum van tijd was ook die partij beslist in het voordeel van BCA. Op naar de laatste single. Jeffrey die na zijn blessure nog niet veel heeft kunnen spelen was erg benieuwd hoe deze single hem af zou gaan. Met rustig en gecontroleerd spel trok hij de 1e game naar zich toe, maar kreeg zeker genoeg weerstand van zijn lange tegenstander. In game twee was het verzet gebroken en kon Jeffrey het op een beheerste manier afmaken. Een comfortabele 6-0 op het scorebord bij het starten van de mixen.

De mixen gingen ongeveer tegelijk de baan op. Gerrie en Gianni speelden tegen een geroutineerd mixkoppel bleek achteraf. Gelukkig hadden zij zelf ook al een paar keer samen geoefend, wat uiteindelijk wel voor de doorslag heeft gezorgd. Makkelijk was het echter niet, hoewel de 1e set nog overtuigend naar BCA ging, werd de 2e set door te veel eigen fouten verloren. In de 3e set herpakten ze zich weer wat meer en beslisten pas in de laatste paar punten de wedstrijd. Op de andere baan hadden Chantal en Jeffrey de partij inmiddels ook al naar zich toe getrokken. In de 1e set verliep alles nog vrij makkelijk die dan ook met ruime cijfers werd gewonnen. Maar in de 2e set werd er toch een stuk meer tegenstand geboden wat resulteerde in winst met 2 punten verschil. Al met al een hele goede prestatie voor een koppel dat ook nog niet samen had gespeeld.

Een gedroomde 1e ronde van dit nieuwe competitie seizoen. Met een 8-0 eindscore is de toon gezet en kunnen ze dat hopelijk volgende week weer herhalen met Frans erbij die dan als het goed is ook weer gezond en fit is. De volgende wedstrijd van team 1 is maandagavond 18 sep om 20:00 thuis bij BCA tegen Onder Ons 3 uit Den Haag.